Το βιβλίο αυτό, το πρώτο που γράφεται στην ελληνική γλώσσα για τα γαλλικά κρασιά , θα σας δώσει στοιχεία για:
- Τους καλύτερους Γάλλους παραγωγούς και τα κρασιά τους.
- Τα γενικά χαρακτηριστικά των κρασιών που παράγει η κάθε περιοχή.
- Το έδαφος και το κλίμα της κάθε αμπελουργικής ζώνης.
- Τις ποικιλίες και τον τρόπο καλλιέργειας των αμπελιών, τις μεθόδους οινοποίησης.
- Τη διαδικασία επιλογής των αμπελώνων.
- Την ποιότητα των κρασιών ανάλογα με τη χρονιά τους.
- Την ιστορία ενός προϊόντος με τόσο εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις τιμής.