Ένας πρακτικός οδηγός διατροφής που μας βοηθάει να διαμορφώσουμε τη φιλοσοφία διατροφής αλλά και ζωής η οποία σέβεται το σώμα μας και την ψυχική μας υγεία και έχει ως κεντρικό άξονα την αγάπη προς τον εαυτό μας αλλά και την απόλαυση του φαγητού. Η αυτογνωσία, η ενσυνειδητότητα, η διαισθητική διατροφή, η μαγειρική, η γευσιγνωσία, η κοινωνική διάσταση της τροφής «κουμπώνουν» μεταξύ τους και συνθέτουν μια νέα προσέγγιση απέναντι στο φαγητό. Η ψυχο-γαστρονομία είναι επομένως μια έννοια που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας σχέσης με τη διατροφή: είναι το χτίσιμο μιας συνειδητής και ποιοτικής σχέσης με την τροφή, με τη διαδικασία της προετοιμασίας της, με τη διαδικασία της πρόσληψης της τροφής, με την αίσθηση του σώματός μας. Ο τρόπος άσκησης της ψυχο-γαστρονομίας περιλαμβάνει την αποδοχή του εαυτού μας, την απελευθέρωση από την τελειομανία και από την αίσθηση ανεπάρκειας. Η φροντίδα του εαυτού αποτελεί έναν κεντρικό άξονα, ώστε να διατρεφόμαστε όχι μόνο ηδονικά και σίγουρα καθόλου τιμωρητικά (με υπερφαγίες ή αποστερήσεις), αλλά με γνώμονα το καλό μας και την αληθινή, πολυδιάστατη, συνειδητή απόλαυση αυτής της διαθέσιμης ευκαιρίας που μας προσφέρει μια διατροφική εμπειρία.